onsdag 1. desember 2010

Adventskalendere!!

Ja, da var desember her, og ungene våre er jo som unger flest - fulle av forventninger! Snart jul, med både god mat, familiesamlinger, julepynt, juletre og ikke minst julepakkene snakkes det om her i huset! Alle hjerter gleder seg.... ;)

Da eldstejenta vår for 2 år siden var stor nok til adventskalender lette jeg litt rundt etter en fin kalender til å henge pakker på, men resultatet var slående!! Alt dreide seg om nisser, nisser og atter nisser! Men hva har nå nissene med jul å gjøre, spør nå jeg!?! Her i huset pyntes det nemlig minimalt med nisser, av den enkle grunn at det ikke er på grunn av nissen vi feirer jul! Vi feirer jul til minne om at Jesus kom til jorda som et lite barn - for seinere å dø på korset slik at vi kan komme til himmelen :) Noe vi minnes om i påsken. Så da ingen kalendere som jeg fant hadde dette som tema, måtte jeg gjøre noe med det selv! Så da ble dette første kalenderresultat. Frøkna som fikk denne var svært fornøyd, og i sin alder av 2 år proklamerte hun at dette var Jesusbarnet, Maria og Magne (som da er noen venner av oss - ikke så greit å holde styr på alt! ;) og Jesusgakkgakk (engel)! Synes det var så søtt, så det hører liksom med til historien om denne kalenderen!

 Så i 2010 ser kalenderen slik ut med pakker på! ;)
Kalenderen er laget av en stoffbit jeg fant på Ikea, om figurene er av filt, limt på med texillim. Fort og lettvint! :)

I fjor var lillebroren ganske misunnelig på storesøster som hadde en så fin kalender som over, så jeg bestemte meg for å lage til han også. Kunne jo ikke ha like motiv, synes jeg, så etter nesten ett år i tenkeboksen, kom ideen til neste kalender.... Og den ble slik: 
Denne ganger måtte jeg på en stoffbutikk å få tak i noe stoff. Også har jeg klippet ut en del nye figurer i filt og limt på. Denne gangen tok klippingen alene rundt 6 timer, så... Noen timer jobb bak en slik kalender!

Og denne ble seende slik ut i advent 2010:
Har iallefall to fornøyde og veldig forventningsfulle små, som ser på disse og lurer på om de ikke kan få åpne enda en idag... ;)

Og neste år har vi enda en liten som skulle hatt kalender! Så jeg går nok en gang inn i tenkeboksen og prøver å pønske ut et nytt motiv...! Har du noen ide?? Har kun en bestingelse; må være hentet fra juleevangeliet! :)

HA EI FORTSATT FLOTT ADVENTSTID!! :)

3 kommentarer:

 1. WoW!! Utrolig fint :o)

  SvarSlett
 2. Tipper minsten ønsker seg en med de tre vise menn...
  Det gjør minsta her:)

  SvarSlett
 3. Så fin blogg du har. Og kan virkelig misunne deg litt de fantastiske kakedekor evnene dine. Så flotte! Ha en fin adventstid, kos deg!stikker nok innom her flere ganger ja... morro med litt inspirasjon! Klem Ann-Ingeborg

  SvarSlett