mandag 18. april 2011

Tidsfordrivet den siste månden.... ;)

Den siste månden har jeg ikke akkurat vært noen flittig blogger, nei... Hatt det alt for travelt til det, i tillegg til at tidsfordrivet mitt skulle til dels hemmeligholdes for de som skulle være gjester i søstra mi sitt bryllup... Jeg fikk en større utfordring enn jeg noen gang før har hatt - bake bryllupskaka!! HJELP - men når jeg synes kakepynting er kjempemoro, kunne jeg ikke la en slik sjanse gå fra meg, så takk ja, det måtte jeg!!! Det skulle være ca 120 gjester, og bruden hadde mange ønsker... Så jeg har brukt månder på å pønske ut hvordan ting skal gjøres, og lest om diverse metoder, osv... Og for 3-4 uker siden begynte jeg...... Bakte 9 langpanner med sukkerbrød. (Måtte jo være 110 % sikker på at jeg lagde nok! 4 av de er urørte, og det er masse avskårne rester av de andre 5 langpannene... :) Bedre å ha for mye enn for lite, iallefall!!)

Brukte mammas oppskrift på sukkerbrød, og den slår aldri feil! (8 egg og 320 g sukker piskes til eggedosis i ca 10 min, blander inn 320 gr mel og 4 ts bakepuler med slikkepott, og steker kaka i ca 30 min på 175 gr) Disse ble litt tynnere enn ett sukkerbrød sikkert bør være, men da slapp jeg å dele det mer enn på midten av hvert. Men siden kaka må ha minst 3 lag med sukkerbrød (etter min mening), brukte jeg halvannen kaka i høyden, og det var veeeldig greit!! :) Frøys disse ned etterhvert som jeg lagde de, og tok de opp igjen noen timer før jeg begynte å skjære opp kakene.. Her holder jeg på å skjære langpannekakene i passe størrelse, for jeg deler de midt over.

Som dere ser på den som ligger klar (bak ved siden av coopbærenettet), er det ei hel kake (i høyden), og ei halv oppå. Var litt jobb å få syltetøy og krem inni alle sammen, og det bør jo helst gjøres litt fort, siden kremen både kan bli dårlig og smelte. Men det gikk heldigvis bra!! :)

Her er kakene fyllt med bringebærsyltetøy, krem og sjokoladebiter.. Kakene er ca 40x40 cm, 30x30 cm, 20x20 cm og 10x10 cm, og de er fylt med tilsammen ca 3 kg bringebærsyltetøy, 4,5 liter fløte og ca 400 gr sjokoladebiter, i tillegg til at den får marsipanlokk av rundt 4 kg marsipan, tror jeg... Veide ikke marsipanen...

Her har de to nederste kaken kommet oppå hverandre, og jeg dekker over skjøten så godt jeg kan, men Royal Icing, lagd av 1 dl eggehviter, 1 ts sitrondråper og ca 2,8 liter melis.. (Denne ble det mye igjen av!!) Bruker skjellborden jeg lærte da jeg var på Basickurs hos Cacas i februar..

Klarer ikke å få marsipanlokket perfekt i hjørner å sånn, men, men.. Øvelse gjør mester, sies det, men tror det er en teknikk jeg ikke har fått tak i her, enda... Men resultat blir jo bedre og bedre, så jeg får bare fortsette med kakebaking... ;)

Så kommer kakene oppå hverandre i tur og orden, og jeg kan begynne å pynte... KJEMPEMORO!!!! :) :) Endelig skal blomstene og bladene jeg har holdt på med i timesvis komme på sin rette plass!! :) Bruden hadde et sterkt ønske om påskeliljer, hvite roser og eføy, siden brudebuketten skulle inneholde dette, så da måtte jeg bare lage..! Rosene er lagd i ferdigfarget ekstra hvit marsipan, mens marsipanen til påskeliljene og bladene har jeg farget selv. Og når en ikke er så veeldig dreven i faget, så tar det litt tid.. Hver av blomstene har jeg brukt i underkant av 10 minutter på, så litt jobb er det...!!!

Dette er den øverste kaka. Brudeparet på toppen er egentlig en bordkortholder, men bruden ville så gjerne bruke denne. Den er ca 5 cm høy. For at den skal komme litt opp, er den bygget opp på en marsipanklump som er ca 2,5 cm høy, og dekket til med roseblader.

Her er kaka bakfra

Forfra! :) Jeg ble ganske så fornøyd, egentlig!! Tenk at dette er den første bryllupskaka jeg har lagd!! :)

Og til slutt fra sida.

Så jeg må nesten takke brudeparet for utfordringen, for ellers hadde jeg aldri prøvd meg på noe sånn!! :) Det var i allefall veldig moro!! :) :) :) Iallefall når jeg fikk det sånn nogelunde til! En ser jo at det ikke er en konditor som har laget den, men, men... ;) Fornøyd jeg, likevel!! :)

2 kommentarer:

 1. Kanonflott!!!
  Påskkeliljer til påske er fantastisk og vårlig :)

  SvarSlett
 2. Brudeparet er mer enn fornøyde!! Kake med sjel i :o)

  Tenk at den ble enda flottere enn jeg hadde forestilt meg :o)

  Klem fra Brudeparet

  SvarSlett